Vandrernes Dag: Vores vindue mod omverdenen

Igen i år skal I gribe fat i venner og familie og dele jeres glæde ved at vandre. Vandrernes Dag lægger for 29. år ramme til en hyggelig mulighed for at introducere de skønneste naturområder for nye vandrere.

Vandrere i Holmsland Klit smittet med vandreglæde. En vandrestier i Region Midtjylland. Foto Vagn Olsen.

Vandrere i Holmsland Klit. Foto Vagn Olsen.

Traditionen har efterhånden nogle år på bagen. Den første Vandrernes Dag fandt sted 6. oktober 1991, og dagen er stadig noget ganske særlig. Det er nemlig den dag, hvor alle er inviteret med, så de kan opleve mangfoldigheden i vores ture og blive smittet med vandreglæde.

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længere– Det er dagen, hvor vi viser, hvad vi kan! Det er vores udstillingsvindue, fortæller Christian Lauritzen fra Gentofte-afdelingen.

Vi vil gerne give helt nye mennesker chancen for at tage med Dansk Vandrelaug ud i det blå – selvfølgelig ganske gratis. Derfor er ruterne på Vandrernes Dag lidt kortere, så det er nemt og overskueligt for nybegyndere at prøve kræfter med vandring.

Læs også Velkommen udenfor på Vandrernes Dag
Læs også Kender du Nordsjællandsruten

I hele landet er det muligt at tage jeres venner og familie med på en dejlig vandretur. Der er planlagt over 50 ture i alle afskygninger. Der er vandring i dyrehaver, rundt om Kraftværkssø, ved kalkgrave og også i Thy Nationalpark. Derfor har I rig mulighed for at vise vandringen frem fra sin naturskønneste side.

– For os medlemmer handler det jo om, at vi får det godt af at komme ud at gå. Det kommer man i godt humør af. Vi kan få en pause fra den daglige trommerum, nyde naturen og slippe alt det, vi ellers bekymrer os om. Den glæde vil vi gerne dele med andre, siger Christian Lauritzen.

Kender du også en, der vil nyde en chance for at komme på tur i godt selskab?

Af Anne Lottrup


Her får du et overblik over samtlige ture fordelt på regionerne:

Vandrernes Dag i Region Nordjylland
Vandrernes Dag i Region Midtjylland
Vandrernes Dag i Region Syddanmark
Vandrernes Dag i Region Sjælland
Vandrernes Dag i Region Hovedstaden

Du kan også vælge blot at zoome ind på Danmarkskortet.

DVL's Danmarkskort har fået prikker af Vandrernes Dag. Kom med os udenfor! Foto Google Maps
DVL’s Danmarkskort har fået prikker. Kom med os udenfor!

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor vores hver især medbragte kaffe/te og madpakke/mellemmåltid bliver fortæret.

Læs også Sådan vandrer vi

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen i det hele taget er garant for godt selskab.

Hvis du vil se, om det at vandre i vores gode selskab er noget for dig, er søndag den 15. september en ekstra oplagt mulighed at gå med på tur. Det er gratis, og du er mere end velkommen.

Som gæst kan du også gå med på alle andre dage af året, her koster det blot 30 kr.

Læs også Du vandrer længere sammen med en ven